POSTFIX : no relay, no external sending

Debian 10 64b (running under vmware fusion)
Webmin/Virtualmin
So running server for a while, sorting out things and now moving work stuff and start (or try to) use email sever (migration from other platform).

No Relay, No sending to external sites. Local delivery is fine.
Webmail has same issues… so its not an external authentication issue…

Any suggestions ?
Searching docs is really not revealing !!

Hello @gpsau and welcome to the community.

It might be your VPS provider blocking port 25. See

The mail is migrating internally.
Yes I am running public ipv4 networks with no port blocking.

If you don’t mind, could you share with us here how exactly you have determined that port 25 is not blocked by your VPS provider? It is blocked by default for VPSs with AWS, Linode, Digital Ocean et al.

please understand I run my own VPS, on my own physical hardware, on my own public ip ranges.
My internet provider does no blocking. On the same host in the same ip_range is another VM running surgemail which I am trying to migrate numerous domains from.

You’ll need to post maillog/mail.log entries from attempts to send mail.

I see. Forgive my persistence about checking for port 25 block, that is the most common reason for this sort of issue nowadays and I wanted to get that out of the way. Obviously, in your particular case it does not apply, as you say.

Moving on, could you post the content of the following entries in /etc/postfix/main.cf
myhostname
mydestination

Also the relevant entries from /var/log/mail.log

Local webmail is now working… all I changed was to bind outgoing to the individual server ip which got it matching the DNS security.

So now to get tls or ssl (or both) working for smtp relay ??
Haven’t found the docs on that yet ?

Here is a link to get you started.

I have letsencrypt installed…

BUT cant seem to get authenticated smtp configured for ssl or tls to get relay to work…

If you wish to ask further questions, please feel free to start another topic relevant to your question. This thread is about Postfix and your inability to send out mail. I think that particular issue is resolved.

1 Like

Actually its still part of the original question.

As there still is NO RELAY !!

So the problem has now progressed to outbound emails stuck in the mailq. (only from non-webmail)
from main.cf. (as requested)

smtpd_relay_restrictions = permit_mynetworks permit_sasl_authenticated defer_unauth_destination
myhostname = XXXX.net
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = $myhostname, XXXX.net, localhost.net, , localhost
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_protocols = all
virtual_alias_maps = hash:/etc/postfix/virtual
sender_bcc_maps = hash:/etc/postfix/bcc
sender_dependent_default_transport_maps = hash:/etc/postfix/dependent
mailbox_command = /usr/bin/procmail-wrapper -o -a $DOMAIN -d $LOGNAME
home_mailbox = Maildir/
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_tls_security_level = may
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks permit_sasl_authenticated
smtp_tls_security_level = may
allow_percent_hack = no
tls_server_sni_maps = hash:/etc/postfix/sni_map
mynetworks_style = subnet
smtp_sasl_auth_enable = yes

This topic was automatically closed 8 days after the last reply. New replies are no longer allowed.