email problem with my first server

hello

first: could an admin delete my two previous posts? i cant read them at all :frowning:

i just set up my first virtualmin server and everything works fine except the email stuff :frowning: i created users and folders (usermin & thunderbird (IMAP)) and send some testmails but i want to reset the mail settings including delete all mails, is that possible? because its a new server it doesn matter to loose all the testmails!

i got some errors like the "read user email" modul says that there are emails but the folders are empty :frowning: (see attached screenshot)

Regards

Florian

Hrm, what about when you use Thunderbird… does Thunderbird show any emails there?

Out of curiosity, how did you end up installing Virtualmin – did you use the install.sh script? Not installing with that could leave some things not working as expected, since it does lots of configuration for you :slight_smile:
-Eric

hey

yeh, i used the script, everthing works fine, unless the email thing :wink:

thunderbird shows no emails but sometimes it shows two "Sent Mails" folders ("Send" and "send" as seen in abo)

so is there a way to get rid of all email settings/folders/emails ? like a purge or something?

Regards

Florian

so is there a way to get rid of all email settings/folders/emails ? like a purge or something?

Why would you want to do that?

Anyway, the problem is likely a subtle misconfiguration. If I read your previous comment right, the strangest thing is probably that both Webmin Read Mail and Thunderbird are failing to show you mail. The reason this is strange is that Webmin hits the mail files directly (/home/domainname/homes/moep/Maildir) while Thunderbird goes through POP/IMAP to get there (and Dovecot handles the server-side). So, unless there actually is no mail, you should see it in at least one place.

What shows up in procmail.log when you send a message to this user?

hey

ok, i solved it by the "hard mode" … i just deleted "mail" and "Maildir" folders, now the mails are gone … :slight_smile:

in the log there is nothing special, just one warning

[1792] warn: config: created user preferences file: /home/DOMAIN/homes/USER/.spamassassin/user_prefs

but only the first time the user gets a mail, after that its only

From YAEMI@email.com Wed Apr 22 20:02:38 2009
Subject: 21321321
Folder: /home/DOMAIN/homes/USER/Maildir/new/1240423358.1784_1.the 4175
Time:1240423375 From:YAEMI@email.com To:USER@DOMAIN.biz User:USER.DOMAIN Size:4228 Dest:/home/DOMAIN/homes/USER/Maildir/new/1240423358.1784_1$

(changed the names to prevent spam :wink: )

Regards

Florian

Howdy,

Alright, well, those look sane locations for the email, so just let us know if you continue to have trouble so we can try and get it resolved :slight_smile:

Have a good one,
-Eric